top of page
Healthy Food

ORTHOMOLECULAIR SPECIALIST 

Om je lichaam optimaal te laten functioneren is een bepaalde levensstijl, emotionele balans en juiste voeding van groot belang. Als Orthomoleculair Specialist kan ik jou helpen inzicht te krijgen in hoe jij letterlijk in je vel zit. Op zowel lichamelijk, energetisch als emotioneel vlak, Vervolgens gaan we kijken hoe jij je lichaam o.a. door middel van voeding, op de juiste manier kan voorzien van alle essentiële bouwstoffen voor een ideale energiebalans. 

Alles in ons leven en in ons lichaam is energie, dat zei Einstein al. Die energie stralen we uit en heeft een unieke frequentie. De energie van ieder mens vertelt alles over je gezondheid en emotioneel welbevinden.

“Geneeskunde is de geneeskunde van energieën die het lichaam aansturen, ondersteunen en voeden”

 

 

Alle cellen in je lichaam hebben een eigen energetische waarde (trilling). Deze trilling kunnen wij niet zien, net zoals de trillingsfrequentie van de Wi-Fi. Toch kan deze trilling gemeten worden in een EMB test. EMB staat voor Energetische Morfologische Bloedtest. Een uitgebreid bloedonderzoek waarbij het bloed op 3 verschillende manieren beoordeeld wordt en duidelijkheid kan geven over de staat van het lichaam en geest nog voordat er klachten naar voren kunnen komen.

 

De test bestaat dus uit 3 onderdelen:

  1. Hematologie (vergelijkbaar met regulier basis onderzoek) Hierbij wordt gekeken naar de aanwezige stoffen in het bloed, voldoende cellen, de hoeveelheid hemoglobine, aantal rode bloedcellen, witte bloedcellen en bloedplaatjes. Hier kunnen we bijvoorbeeld zien of je een ijzertekort hebt of ontsteking. Bij rode vlaggen zullen we meteen doorverwijzen naar de huisarts. De waarden die worden meegenomen zijn onder andere: Trombocyten (aantal bloedplaatjes), Rode bloedcellen (erytrocyten), Witte bloedcellen (leukocyten), Hemoglobine (Hb, ijzer), enz.

  2. Levend bloed analyse (microscopisch bloedcellen onderzoek) Bij dit microscopisch bloedonderzoek wordt gekeken naar de vorm van de bloedcellen, de conditie van de celmembranen, grootte van de bloedcellen, verzuring van het bloed en nog veel meer. Het is een goede methode om onder andere de leefstijl te beoordelen. Vanuit deze informatie kunnen we kijken hoe de leefstijl de verbeteren. Door bijvoorbeeld meer noten en zaden te eten of vette vis!

  3. Energetische analyse (vergelijkbaar met bio resonantie) De trillingsfrequentie van het bloed wordt via resonantie gemeten.

      Op trillingsniveau kan het lichaam aangeven waar verstoringen zijn en wat er nodig is om weer in balans te komen!

 

 

Ook kunnen onderliggende problemen aan het licht komen, b.v. Stressbelasting, leverbelasting, vetzuren, neurotransmitters, hormonale disbalans, parasieten, schimmels, darm parameters, energie blokkades en acupunctuur meridianen.

Hierdoor krijg je duidelijkheid hoe je jouw lichaam weer in de natuurlijke staat kunt brengen en de energie kan stromen ten gunste van jou gezond zijn.

 

 

Voor wie?:

Dit onderzoek kan worden ingezet als je last hebt van:

Vermoeidheid, Darmklachten, Huidklachten (acne, eczeem), Slaapproblemen, Concentratieproblemen, (Hoofd)pijn, Hart,- en vaatproblemen, Gewrichtsproblemen, Haaruitval / broze nagels, Hormonale disbalans (PCOS, overgang, menstruatieklachten)

Zwangerschapswens/ vruchtbaarheid / optimale zwangerschap / na de zwangerschap

Gewichtsverlies/ gewicht aankomen, Nieuwsgierigheid naar uw gezondheid, Nieuwsgierigheid naar uw vitaminen en mineralenstatus

Voor als u graag gezond wilt zijn!!

 

 

Hoe gaat de EMB bloedanalyse in zijn werk:

De test is onderdeel van het consult/behandeling, nadat de afspraak gemaakt is, krijg je een vragenlijst die je voor het intakegesprek terugstuurt per mail. 

Tijdens het intakegesprek worden er nog meer vragen gesteld over jouw lifestyle, eetpatroon, medisch verleden, operaties, medicijngebruik en dergelijke. Het bloedonderzoek wordt afgenomen door middel van een vingerprik. Met een prikpen wordt er wat bloed afgenomen en vervolgens opgestuurd naar het laboratorium.

Na de uitslag van de bloedtest kom je weer op consult waarbij uitleg en er een passend voedings- en suppletieadvies op maat besproken wordt en je jouw unieke strategie kunt volgen. Na ongeveer 2 maanden kunnen we dan bespreken hoe het gaat en of er aanpassingen nodig zijn.

 

Deze testmethode is geen vervanging van de reguliere bloedonderzoeken maar is een andere wijze van meten en interpreteren. Als iemand met RSI klachten naar huisarts gaat zal bijvoorbeeld Diclophenac worden voorgeschreven en Fysiotherapie. Wanneer je naar een Paramedisch Natuurgeneeskundig therapeut gaat zal als oorzaak verzuring van het lichaam en een emotionele stressblokkade belicht worden. Beide vormen kunnen elkaar aanvullen maar zijn wat de interpretatie anders. Dat geldt ook voor de testmethoden.

Iets voor jou?
Healthy toast toppings
bottom of page